Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey GuLumse(t)mek İçin.. :)

Herşey Gülümse(t)mek İçin...:))

****
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 DiN iLe iLqiLi soRuLar...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
qRaLiche
Gelişmiş Üye
Gelişmiş Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 143
Rep Gücü : 463
Rep puanı : 1
Kayıt tarihi : 13/04/09
Yaş : 22
Nerden : iStanbuL...


Güç Sistemi
Başarı Puanı:
0/0  (0/0)
AktifLik:
0/0  (0/0)
GüçLüLük:
0/0  (0/0)

MesajKonu: DiN iLe iLqiLi soRuLar...   Çarş. Nis. 22, 2009 5:17 pm

Soru 1 : Kur’an’ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır?
Cevap : Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir

Soru 2 : Allah(cc)’ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir?
Cevap : Vahiy denir

Soru 3 : Kur’an’ı Kerim’de bulunan, adetleri 114 tane olan müstakil bölümlerine nedenir?
Cevap : Sure ismi verilir

Soru 4: Kur’an’ı Kerim’de hakkında en çok ayet inen kavim hangisidir?
Cevap : İsrail oğulları

Soru 5: Kur’an’ı Kerim’deki ilk surenin ismi nedir?
Cevap : Fatiha suresi

Soru 6: Kur’an’ı Kerim’deki son sure hangisidir?
Cevap : Nas suresi

Soru 7: Kur’an’ı Kerim’in kalbi olarak zikredilen surenin ismi nedir?
Cevap : Ya-sin suresi

Soru 8: Kur’an’ı Kerim’deki en uzun sure hangisidir?
Cevap : Bakara suresi

Soru 9: Kur’an’ı Kerim’deki en kısa sure hangisidir?
Cevap : Kevser suresidir

Soru 10: Kur’an’ı Kerim’de besmele kaç defa zikredilmiştir?
Cevap : 114 defa

Soru 11: Kur’an’ı Kerim2de kaç cüz vardır?
Cevap : 30 cüz

Soru 12: Kur’an’ı Kerim hangi halife zamanında çoğaltılıp dağıtıldı?
Cevap : Hz Osman (ra)

Soru 13: İmsak ne demektir?
Cevap : Sahurun bitimi, orucun başlama vaktidir

Soru 14: Hicri takvim nedir ve kim başlatmıştır?
Cevap : Peygamber Efendimiz (sav)’in Mekke’den Medine’ye hicretini başlangıç kabul eden ve aya göre hesap edilen takvimdir Hz Ömer (ra) başlatmıştır

Soru 15 : İslami yılbaşı hangi ay ile başlar?
Cevap : Muharrem ayı ile

Soru 16: Allah'ın bir olduğuna delilin nedir?
Cevap : Sure-i İhlas'ın ilk ayeti kerimesidir

Soru 17: Bunun manası nedir?
Cevap: Sen söyle ki ey Habibim Allah birdir

Soru18: İman-ı yeis nedir?
Cevap: Firavun gibi ölürken iman etmektir

Soru 19: Kimin zürriyetindensin?
Cevap: Adem Aleyhisselam'ın zürriyetindenim

Soru 20: Kimin milletindensin?
Cevap: İbrahim Aleyhisselam'ın milletindenim

Soru 21: Kimin ümmetindensin?
Cevap : Muhammed Aleyhisselamın

Soru 22: Peygamberimiz nerede doğdu ve şimdi nerede bulunuyor?
Cevap :Mekke'de doğdu Elli yaşından sonra Medine'ye hicret etti Şimdi Medine'de "Ravza-i Mütaharra"sındadır

Soru 23: Peygamberimizin kaç adı vardır?
Cevap : Güzel isimleri çoktur Fakat dördünü bilmek lazımdır Bunlar: Muhammed, Mustafa, Ahmed, Mahmud

Soru 24: Peygamberimizin en çok kullanılan ismi nedir?
Cevap : Hazret-i Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem'dir

Soru 25: Peygamberimizin babasının adı nedir?
Cevap : Abdullah'tır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
qRaLiche
Gelişmiş Üye
Gelişmiş Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 143
Rep Gücü : 463
Rep puanı : 1
Kayıt tarihi : 13/04/09
Yaş : 22
Nerden : iStanbuL...


Güç Sistemi
Başarı Puanı:
0/0  (0/0)
AktifLik:
0/0  (0/0)
GüçLüLük:
0/0  (0/0)

MesajKonu: Geri: DiN iLe iLqiLi soRuLar...   Çarş. Nis. 22, 2009 5:17 pm

Soru 26:Annesinin adı nedir?
Cevap : Amine'dir

Soru 27: Süt annesinin adı nedir?
Cevap : Şifa Hatun'dur

Soru 28: Dedesinin adı nedir?
Cevap : Abdülmüttaliptir

Soru 29: Peygamberimiz kaç yaşında iken kendisine fiilen peygamberlik geldi?
Cevap : 40 yaşında

Soru 30: Fiilen kaç sene peygamberlik yaptı?
Cevap : 23 sene peygamberlik yaptı

Soru 31: Peygamberimiz nerede doğdu?
Cevap : Mekke-i Mükerreme'de

Soru 32: Peygamberimizin mübarek hanımlarını sayarmısın?
Cevap: 1) Hazret-i Hadice 2)Hazret-i Sevde 3) Hazret-i Aişe 4) Hz Hafsa 5) Hz Zeynep bHuzeyme 6) Hz Ümmi Seleme 7) Hz Zeynep binti Cahş Cool Hz Cuveyriye 9) Hz Ümmü Habibe 10) Hz Safiyye 11) Hz Meymune 12) Hazreti Mariye, (ra)

Soru 33: Allah'ın yasakladığı en büyük günah nedir?
Cevap: Şirk'tir

Soru 34: Melek nedir?
Cevap: Allah'ın nurdan yarattığı ve istedikleri şekle girebilen, daima ibadet eden günahsız varlıklardır

Soru 35: Bizi itikattaki mezhebimizin imamı kimdir?
Cevap: Ebu Mansur Muhammed Matüridi Hazretleridir

Soru 36: Namazın kazaya kalmasının meşru sebepleri kaçtır, sayarmısınız?
Cevap: Üçtür A) Uyku B) Muharebe esnasında düşmandan hiç fırsat bulamamak C) Unutmak

Soru37 : Kaç tane kandil vardır, nelerdir?
Cevap: Beş tane kandil vardır
Mevlid Kandili : Peygamberimizin dünyaya geldiği gecedir
Regaib Kandili : Hz Amine'nin Peygamberimize hamile olduğunu anladığı gecedir
Mirac Kandili : Peygamberimizin, ilahi saltanatı seyretmek üzere Allah'ın daveti ve gücü ile bir mucize olarak göklere ve daha nice alemlere seyahat ettiği gecedir
Berat Kandili : Kur'an-ı Kerim'in levh-i mahfuzdan sema-i dünyaya indirildiği, insanların bir senelik hayat ve rızıklarının gözden geçirildiği, müslümanların af ve lütuflara nail olduğu gecedir
Kadir Gecesi : Kur'an-ı Kerim'in dünya semasından Peygamberimize indirilmeye başladığı gecedir

Soru 38: Kabir suali kime sorulmaz?
Cevap: Peygamberlere, çocuklara ve delilere

Soru 39: Din nedir?
Cevap: Akıl sahibi insanları kendi istek ve arzularıyla sırf hayır ve saadete ulaştıran, ilahi bir kanundur

Soru 40 : Kur’an’ı Azimüşşan’da bulunan sureleri meydana getiren cümlecik yada bir kaç kelimeden oluşan, 6666 adet varolan Allah kelamlarına ne ad verilir?
Cevap : Ayet denir

Soru 41: Sevapta ve günahta en küçük bir şeyin unutulmayacağı hangi ayetle anlatılır?
Cevap : Zilzal suresi 7 ve 8 ayetler

Soru 42: Fatiha suresinde sapanlar olarak nitelendirilenler kimlerdir?
Cevap : Hıristiyanlar

Soru 43: Kur’an’ı Kerim’de din kelimesi hangi manada kullanılmıştır?
Cevap : Ceza, mükafat, hüküm, hesap

Soru 44: Mekke’de Kur’an’ı Kerim’i ilk kez açıktan okuyan kimdir?
Cevap : Abdullah bin Mesut (ra)

Soru 45: Kur’an’ı Kerim’i usulüne göre okumayı belirleyen kuralların tümüne ne ad verilir?
Cevap : Tecvit

Soru 46: Kur’an’ı Kerim’de tek ismi zikredilmiş kadın kimdir?
Cevap : Hz Meryem

Soru 47: Ayeti celilelerin mana ve ilahi işaretlerini, insan aklının imkanı ölçüsünde yapılan tercümelere ne ad verilir?
Cevap : Meal adı verilir

Soru 48: Kur’an’ı Kerim Peygamber Efendimiz (sav)’e nerede ve ne zaman nazil
olmaya başlandı?
Cevap : Mekke yakınlarında Hira mağarasında, 610 yılı Ramazan ayında nazil olmaya başladı

Soru 49: "Bela" zamanı neye derler?
Cevap: Misak'a derler Yani Cenab-ı Hakk ruhlarımızı yarattığı vakit bunlara hitaben:
"Elestü birabbiküm" yani (Ben sizin rabbiniz değil miyim ?) diye sordu
Onlar da: "Bela" (Evet Rabbimizsin) dediler O zamandan beri Müslümanım demektir

Soru 50: İslam nedir?
Cevap: Peygamber Efendimizin tebliğ buyurduğu hükümleri kalb ile tasdik, dil ile ikrar edip, onları bütün hayatında yaşamaktır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
DiN iLe iLqiLi soRuLar...
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PORTAL HAKKINDA SORULAR
» Sıkça Sorulan Sorular Talosu
» Reklam Hakkında..
» Üst Menü Hakkında | SORU
» Domain Alanı Hakkındaki Sorularım

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Herşey Gülümse(t)mek İçin...:)) :: » ● » İslamiyet.. « ● « :: İslamiyet ile ilgili herşey..-
Buraya geçin: